Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
Οι πιο περίεργοι θάνατοι στην ιστορία
Της αντανάκλασης του φεγγαριού.....
Ο Κινέζος ποιητής Li Po θεωρείται ως ένας από τους δύο μεγαλύτερους ποιητές στην ιστορία της Κίνας.
Ήταν γνωστός για την αγάπη που είχε για το ποτό και πολλές φορές είχε ...εμπνευστεί μερικά από τα καλύτερά του ποιήματα όταν ήταν μεθυσμένος.
Μία νύχτα, ο Li Po έπεσε από τη βάρκα του και πνίγηκε στον ποταμό Yangtze, στην προσπάθειά του να αγκαλιάζει την αντανάκλαση του φεγγαριού στο νερό.
Θάνατος από γενειάδα
Ο Αυστριακός Hans Steininger ήταν γνωστός ως ο άνθρωπος με τη μακρύτερη γενειάδα σε όλο τον κόσμο (σχεδόν 1,4 μέτρα μήκος), η οποία απετέλεσε και την αιτία θανάτου του.
Μία μέρα, το 1567, ξέσπασε φωτιά στην πόλη όπου διέμενε ο Steininger και από τη βιασύνη του, ξέχασε να μαζέψει προς τα πάνω τη γενειάδα του, με αποτέλεσμα να παραπατήσει κατά λάθος πάνω της, να χάσει την ισορροπία του, να σπάσει τον αυχένα του και να πεθάνει.
Θάνατος από μη ούρηση
Ο Δανός ευγενής και αστρονόμος Tycho Brahe ήταν ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Είχε έναν νάνο κάτω από τραπέζι του δείπνου για να πειράζει τους ευγενείς, ενώ είχε υιοθετήσει ως κατοικίδιο ένα εξημερωμένο ελάφι.
Ο Tycho είχε χάσει μάλιστα σε μία μονομαχία με έναν άλλο ευγενή Δανό τη μύτη του και φορούσε μία αστεία μύτη από ασήμι και χρυσό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Λέγεται ότι ο Tycho χρειάστηκε να κρατηθεί να μην πάει τουαλέτα κατά τη διάρκεια μίας εξαιρετικά μεγάλης σε διάρκεια συνεστίασης το 1601 (το να σηκωθεί κάποιος κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου θεωρείτο ανεπίτρεπτο και παρατραβηγμένο). Επειδή όμως δεν πήγε τουαλέτα να ουρήσει, έπαθε μόλυνση, η οποία στη συνέχεια του κόστισε τη ζωή.
Μετέπειτα αναλύσεις έδειξαν πως ο Tycho πέθανε εξαιτίας δηλητηρίασης από υδράργυρο αλλά αυτό δεν είναι εξίσου ενδιαφέρον όσο η πρώτη εκδοχή της ιστορίας.
Θάνατος από τη ράβδο του μαέστρου
Το 1687, καθώς διήυθηνε το υμνολόγιο Te Deum για τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο τον 14ο, ο Jean-Baptiste Lully ήταν τόσο προσηλωμένος στο να κρατήσει το ρυθμό χτυπώντας τη ράβδο στο πάτωμα (με αυτή τη μέθοδο διήυθηναν οι μαέστροι πριν την μπαγκέτα) που χτύπησε το δάχτυλο του ποδιού του δυνατά αλλά αρνήθηκε να σταματήσει.
Το δάχτυλο σχημάτισε απόστημα, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε γάγγραινα, αλλά ο Lully αρνήθηκε να ακρωτηριαστεί. Η γάγγραινα εξαπλώθηκε και σκότωσε τον πεισματάρη μουσικό.
Η ειρωνεία είναι πως ο ύμνος που διήυθηνε ήταν προς τιμής του Λουδοβίκου του 14ου, που μόλις είχε αναρρώσει από μία ασθένεια.
Θάνατος από επιδόρπιο
Ο βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας ήταν λάτρης του φαγητού και αυτό του στοίχισε τη ζωή.
Ο «Βασιλιάς που έτρωγε μέχρι σκασμού» πέθανε το 1771, σε ηλικία 61 ετών από σκάσιμο, καθώς είχε φάει ένα γιγάντιο γεύμα με αστακούς, χαβιάρι, σουκρούτ, λαχανόσουπα, καπνιστή ρέγγα, σαμπάνια και 14 μερίδες από το αγαπημένο του επιδόρπιο: σου γεμισμένα με μαρέγκα και γάλα.
Θάνατος από αναπαράσταση σε ενόρκους
Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, ένας αμφιλεγόμενος πολιτικός του Οχάιο με το όνομα Clement Vallandigham έγινε ένας επιτυχημένος δικηγόρος, ο οποίος σπάνια έχανε δίκη.
Το 1871, ο Vallandigham ανέλαβε την υπεράσπιση του Thomas McGehan, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του Tom Myers κατά τη διάρκεια ενός καυγά σε ένα μπαρ. Ο Vallandigham ισχυριζόταν ότι ο Myers αυτοτραυματίστηκε κατά λάθος την ώρα που προσπαθούσε να τραβήξει το όπλο του και ενώ βρισκόταν γονατιστός.
Για να πείσει τους ενόρκους, ο Vallandigham αποφάσισε να δείξει στην πράξη τη θεωρία του. Δυστυχώς, άρπαξε ένα γεμάτο όπλο και κατά λάθος αυτοπυροβολήθηκε.
Με το θάνατό του, ο Vallandigham κατάφερε να πείσει τους ενόρκους με τον πιο αληθοφανή τρόπο και ο πελάτης του αθωώθηκε.
Θάνατος από δάγκωμα της γλώσσας
Ο Allan Pinkerton (1819-1884) ήταν γνωστός για τη δημιουργία του πρακτορείου ντετέκτιβ Pinkerton, καθώς και για την ανάπτυξη διερευνητικών τεχνικών, όπως η παρακολούθηση των υπόπτων και η μυστική αποστολή.
Ο Pinkerton έπεσε πάνω σε ένα πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να δαγκώσει τη γλώσσα του και να πεθάνει από μόλυνση.
Θάνατος από χτύπημα του δαχτύλου
Ο διάσημος παραγωγός ουίσκι από το Τεννεσί, Jack Daniel, αποφάσισε ένα πρωί του 1911 να πάει πολύ νωρίς για δουλειά. Ήθελε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιό του αλλά δεν θυμόταν τον συνδυασμό.
Οργισμένος, ο Daniel κλώτσησε το χρηματοκιβώτιο αλλά χτύπησε το δάκτυλό του, το οποίο μετά από λίγο μολύνθηκε και τον σκότωσε.
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας αυτής; Μην πηγαίνετε νωρίς για δουλειά.
Θάνατος από πορτοκαλόφλουδα
Ο Bobby Leach δεν φοβόταν να φλερτάρει με το θάνατο. Το 1911, έγινε ο δεύτερος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που πέρασε τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα βαρέλι.
Ο κασκαντέρ είχε πραγματοποιήσει επιτυχώς και άλλα παράτολμα εγχειρήματα, επομένως ο θάνατός του θα φανεί λίγο ειρωνικός.
Μία μέρα και καθώς περπατούσε σε έναν δρόμο της Νέας Ζηλανδίας, ο Leach γλίστρησε σε μία πορτοκαλόφλουδα, με αποτέλεσμα να σπάσει άσχημα το πόδι του και να χρειαστεί να ακρωτηριαστεί. Ο Leach πέθανε από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά........
ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.blogspot.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου