Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Πρόσφατες έρευνες για το σεξ


Πότε οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ; Έχει ο φεμινισμός καταστρέψει τη σεξουαλική ζωή; Γιατί οι άνδρες κοιμούνται μετά το σεξ και γιατί δεν πρέπει να τρώνε ζάχαρη;






Οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ όσο πλησιάζουν τα 40


Οι γυναίκες κάνουν καλύτερο σεξ στα τριάντα και στα πρώτα -άντα από ό, τι όταν είναι νεότερες και αυτό γιατί φοβούνται ότι το «βιολογικό ρολόι» τους χτυπάει, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Όπως έδειξε η μελέτη οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και σχέσεις όσο πλησιάζουν τα 40, παρά το γεγονός ότι σώμα τους μπορεί να έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια παρακμής.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γυναίκες λίγο πριν κλείσουν τα 40 έχουν την αίσθηση ότι μειώνονται οι πιθανότητες να κάνουν παιδιά και ‘’πέφτει’’ η γονιμότητά τους.

Και ως εκ τούτου η ενστικτώδης αντίδρασή τους είναι η αυξημένη όρεξη για σεξ, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο φεμινισμός έχει καταστρέψει τη σεξουαλική μας ζωή;

Η αλήθεια είναι ότι ο φεμινισμός έχει τεράστια δύναμη. Και είναι γεγονός ότι πολλοί θεωρούν τη συγκεκριμένη λέξη αρνητική.

Και από την άλλη έχει ο φεμινισμός βοηθήσει τις γυναίκες σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που δεν είναι άλλο από το σεξ;

Οι γυναίκες έπρεπε να απελευθερωθούν, να απολαμβάνουν τη σεξουαλική ελευθερία να είναι με όποιον θέλουν, και όμως φαίνεται ότι τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχουν περιορισμοί, αφού το ‘’ασθενές φύλο’’ που δεν είναι πια ασθενές πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά την αξία του και να κερδίζει μάχες σε επαγγελματικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Οι επιπτώσεις είναι φανερές κα στη σεξουαλική ζωή. Μερικοί πιστεύουν ότι η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων απλά έφερε τα πάνω κάτω στον έρωτα .

Στην πραγματικότητα η δύναμη του γυναικείου φύλου είναι η θηλυκότητα του. Η ικανότητά του να χαρίζει τρυφερότητα, συμπόνια, η ικανότητά του να δώσει τη ζωή. Μήπως όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει;

Οι πραγματικοί άνδρες δεν τρώνε ζάχαρη;

Η γνωστή ρήση ‘’οι πραγματικοί άνδρες δεν κλαίνε’’ τείνει να αντικατασταθεί με το ‘’οι πραγματικοί άνδρες δεν τρώνε ζάχαρη’’. Η απάντηση είναι ναι, αν λάβουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης.

Σύμφωνα με την έρευνα τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών πέφτουν μετά την κατανάλωση ζάχαρης.

Οι ερευνητές από το Χάρβαρντ μελέτησαν την ανοχή στη γλυκόζη σε 74 άνδρες, μέσης ηλικίας 51 ετών. Πρόκειται για μια τυποποιημένη δοκιμή, στην οποία οι συμμετέχοντες πίνουν δόση των 50 , των 75 ή των 100 γραμμαρίων καθαρής γλυκόζης (στην προκειμένη περίπτωση ήταν των 75 γραμμαρίων), μετά την οποία τα επίπεδα σε ζάχαρη και ινσουλίνη στο αίμα τους μετρώνται στα 30, 60, 90 και 120 λεπτά.

Η ερευνητική ομάδα μέτρησε λοιπόν τα επίπεδα τεστοστερόνης και διαπίστωσε ότι στους 73 από τους 74 άνδρες η τεστοστερόνη μειώθηκε σημαντικά μετά την κατανάλωση της γλυκόζης.

Η τεστοστερόνη, η κύρια ανδρική ορμόνη, επηρεάζει την ενέργεια, την ευημερία και την λίμπιντο και βοηθά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, της μυϊκής μάζας και στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης παράγονται στην εφηβική ηλικία για τους άνδρες και αν και υπάρχουν σημαντικές ατομικές διαφορές αρχίζουν συνήθως να ακολουθούν καθοδική πορεία περίπου στα 40 έτη.

Γιατί οι άνδρες κοιμούνται μετά το σεξ;

Για πολλές γυναίκες η σχέση μεταξύ σεξ και ροχαλητού είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε αυτή τη ζωή: δεν έχει σημασία πότε θα γίνει η πράξη, οι άνδρες πάντα φαίνεται να κοιμούνται αμέσως μετά.

Τι είναι όμως αυτό που τους στέλνει στην αγκαλιά του Μορφέα;

Πρώτον, οι προφανείς λόγοι της νύστας μετά το σεξ: η πράξη λαμβάνει συχνά χώρα τη νύχτα, σε ένα κρεβάτι, και οδηγεί, τελικά, σε σωματική εξάντληση (συχνά περισσότερο για τον άνδρα από τη γυναίκα, αν και αυτό ‘’παίζει’’ βέβαια). Έτσι όταν το σεξ τελειώσει, είναι φυσικό για έναν άντρα να αισθάνεται υπνηλία.
Δεύτερον, η έρευνα έχει δείξει ότι για να μπορεί ένα άτομο να φτάσει στον οργασμό, πρωταρχική απαίτηση είναι να απαλλαγεί από "όλες τις φοβίες και τα άγχη." Με αυτόν τον τρόπο τείνει να χαλαρώνει και θα μπορούσε να εξηγηθεί η τάση να νυστάζει.

Τρίτον, η οξυτοκίνη και η βαζοπρεσσίνη, δύο χημικές ουσίες που εκλύονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, συνδέονται επίσης με τον ύπνο.

Τέταρτον, εξελικτικά μιλώντας, πρωταρχικός στόχος ενός άνδρα είναι να παράγει όσο πιο πολλούς απόγονους είναι δυνατόν και ο ύπνος δε βοηθάει και πολύ στην αναζήτηση αυτού του στόχου. Αλλά ίσως επειδή δεν μπορεί αμέσως να τρέξει σε μια άλλη γυναίκα ούτως ή άλλως, η ανανέωσή του μέσω της ενεργοποίησης του ύπνου μπορεί να αποδειχτεί η καλύτερη δυνατή χρήση του χρόνου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...