Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες


Δεν υπάρχει κανένας άνδρας που να μπορεί να αντισταθεί στην απιστία, το σεξ μπορεί να είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για μια σταθερή σχέση, το πολύ σεξ σημαίνει μακροζωία για τους άνδρες, ο καλός γάμος βοηθάει ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα αλλά ο έρωτας σπρώχνει τις γυναίκες στην παχυσαρκία.
Όλο οι άνδρες δεν μπορούν να αντισταθούν στην απιστία

Κανένας άνδρας δε θα άφηνε ποτέ ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να κάνει σεξ με μια άλλη γυναίκα εκτός από την κοπέλα ή τη σύζυγό του, αν πίστευε ότι δε θα υπήρχαν συνέπειες, υποστηρίζει ο διάσημος συγγραφέας και σεναριογράφος William Nicholson.

Οι άνδρες πεθαίνουν για το σεξ και το απολαμβάνουν χωρίς καμία συναισθηματική εμπλοκή. Αυτό που αναζητούν είναι λίγη ηδονή και μετά επιστροφή στην καθημερινότητα.

«Δεν πρέπει όμως να λειτουργούν έτσι! Είναι λάθος, εγωιστικό και εν μέρει επικίνδυνο. Μπορεί να το θέλετε, αλλά μπορείτε να φανείτε σκληροί. Έχετε αναλάβει μια δέσμευση. Ανταποκριθείτε λοιπόν σε αυτή τη δέσμευση. Μείνετε πιστός στη γυναίκα σας», προέτρεψε τους άνδρες μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο Nicholson είναι παντρεμένος εδώ και 22 χρόνια και δεν έχει απατήσει ποτέ (!) τη σύζυγό του, όπως λέει, αλλά δεν παύει να έχει φαντασιώσεις για αυτό.

«Δε διαφέρω από τους υπόλοιπους άνδρες. Δε θα με χάλαγε καθόλου η ιδέα, όπως κάθε άνδρα, να κάνω έρωτα με μια άλλη γυναίκα, εφόσον δε θα υπήρχαν συνέπειες. Εγώ δεν το κάνω, γιατί ξέρω ότι θα υπάρχουν συνέπειες», ανέφερε.

Το σεξ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για μια σταθερή σχέση;

Ο γνωστός συγγραφέας και κωμικός Stephen Fry προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για περιοδικό που απευθύνεται σε gay.

Στη συνέντευξη, ο Fry - ο οποίος αργότερα υποστήριξε ότι απλά παρεξηγήθηκαν τα όσα είπε στη διάρκεια μιας χιουμοριστικής συζήτησης -φέρεται να δήλωσε ότι οι γυναίκες ενδίδουν στη σεξουαλική πράξη με τους άνδρες «επειδή το σεξ είναι το τίμημα που είναι πρόθυμες να πληρώσουν για μια σχέση».

Αυτό το σχόλιο, για προφανείς λόγους, εκλήφθηκε ως ηχηρό χαστούκι από φεμινίστριες όπως η Rosie Boycott, η οποία απάντησε λέγοντας ότι «οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές με τους άνδρες να απολαύσουν το σεξ ...»

Στην πραγματικότητα βέβαια αν ρωτούσε κανείς με ποια από τις δύο θέσεις συμφωνούν οι άνδρες οι πιθανότητες είναι ότι οι απόψεις θα διίσταντο.

Η ουσία πάντως συνοψίζεται σε ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε ο Fry: στην υπόθεση ότι τα κίνητρα υπαγορεύουν την απόλαυση. Μπορεί δηλαδή να έχει δίκιο ισχυριζόμενος ότι το κίνητρο για να κάνουν σεξ κάποιες γυναίκες είναι να παρατείνουν ή να διατηρήσουν μια σχέση, κατέληξε όμως στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι αυτό το κίνητρο σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν το σεξ αλλά το αντιμετωπίζουν απλά ως αγγαρεία.

Το πολύ σεξ σημαίνει μακροζωία για τους άνδρες

Μια ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το κλειδί για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τους άνδρες μόνον εφόσον είναι πιστοί στις συντρόφους τους, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή σημαίνει λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα για τους άνδρες.

«Αυτό που ήταν προφανές από την έρευνα ήταν ότι οι άνδρες που είχαν ενεργό σεξουαλική ζωή και ήταν πιστοί στις συντρόφους τους είχαν λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα και ζούσαν περισσότερο», δήλωσε η Emmanuele Jannini, συντονίστρια της έρευνας.

«Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα παράγει περισσότερη τεστοστερόνη, η οποία οδηγεί στη μείωση της κατάθλιψης και στις καλύτερες καρδιαγγειακές επιδόσεις που σημαίνει και ένα βελτιωμένο μεταβολισμό», επεσήμανε η Jannini.

Η Jannini υποστήριξε ότι η μελέτη έδειξε ότι εκείνοι που ήταν άπιστοι είχαν κακές καρδιαγγειακές επιδόσεις γιατί ήταν πιθανό να έχουν αυξημένο άγχος λόγω της απιστίας τους.

Ένας καλός γάμος μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ένας καλός γάμος μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερο πόνο σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

«Υπάρχει κάτι σε έναν υψηλής ποιότητας γάμο που φαίνεται να κάνει καλό στη συναισθηματική υγεία ενός ασθενούς», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Jennifer Jennifer Barsky Reese, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins School of Medicine στη Βαλτιμόρη.

Όμως οι ασθενείς που είχαν προβληματικό γάμο δεν ήταν σε καλύτερη θέση από την άποψη της ποιότητας ζωής τους και του πόνου από τους ανύπαντρους ασθενείς που μελετήθηκαν.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού The Journal of Pain.

O έρωτας κάνει τις γυναίκες παχύσαρκες

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μέσα σε λίγα χρόνια γάμου οι άνθρωποι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι από τους ανύπαντρους συνομηλίκους τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν 6.949 ανθρώπους για πολλά χρόνια προκειμένου να καθορίσουν πώς μια ερωτική σχέση επηρεάζει την αύξηση του σωματικού βάρους.

Διαπίστωσαν ότι δεν είναι μόνο οι παντρεμένοι άνθρωποι πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι αλλά και οι νέοι άνθρωποι που συζούν με τους συντρόφους τους έχουν την τάση να παίρνουν βάρος.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ανύπαντρες γυναίκες που έχουν ζήσει με το σύντροφό τους για πέντε χρόνια ή λιγότερο είχαν 63% αυξημένες πιθανότητες για την ανάπτυξη της παχυσαρκίας. Οι άνδρες από την άλλη πλευρά δεν είχαν καμία αύξηση στο βάρος τους κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης.

Φαίνεται ότι όταν κάποιος έχει μια σταθερή σχέση αισθάνεται ότι έχει κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του συντρόφου του για αυτό που είναι. Για ορισμένους – και ειδικά για τις γυναίκες από ό, τι φαίνεται- αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αρχίζουν να παραμελούν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να παίρνουν και κιλά.

ΠΗΓΗ: men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...