Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Μπύρα στο τηγάνι


Την ευκαιρία να... φάνε μπύρα έχουν οι λάτρεις του δημοφιλούς ποτού, χάρη στη φαντασία ενός σεφ στο Τέξας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δημιούργησε την πρώτη συνταγή. Επίσημα αποκαλυπτήρια σε ένα μήνα.
Ένας σεφ στο Τέξας δημιούργησε όπως υποστηρίζει την πρώτη συνταγή τηγανητής μπύρας στον κόσμο.

Η μπύρα τοποθετείται σε ένα μικρό "κουλουράκι" που του έχουν ρίξει πολύ αλάτι και μετά το "κουλουράκι" μπαίνει στο λάδι. Το αφήνουμε να ψηθεί στους 375 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά, χρόνος αρκετός ώστε το μικρό κουλουράκι μπύρας να μην χάσει το αλκοόλ του.

"Όταν κάποιος δοκιμάσει λίγο από την καυτή μπύρα μέσα σε μικρό κομμάτι ζύμης, θα ενθουσιαστεί από το γευστικό αποτέλεσμα, είναι σίγουρο", ισχυρίζεται ο σεφ.

Ο εφευρέτης της μαγικής συνταγής Mark Zable είπε ότι χρειάστηκε πολλές ώρες για να βρει τη μέθοδο μαγειρέματος. Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε να πει πόσα ειδικά συστατικά χρησιμοποίησε στη συνταγή.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια σε τηγανισμένα τρόφιμα θα γίνουν σε διαγωνισμό φαγητού αργότερα μέσα στο μήνα.

Πέντε κομμάτια τηγανισμένης μπύρας, με ίδιο μέγεθος σαν τα ραβιόλια, θα πωληθούν προς $ 5 (£ 3) και η Επιτροπή Αλκοολούχων Προϊόντων του Τέξας έχει ήδη αποφανθεί ότι οι άνθρωποι που θα τα δοκιμάσουν θα πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 21 ετών.

Ο κ. Zable δήλωσε μάλιστα: "Κανείς δεν μπόρεσε να τηγανίσει υγρό στο παρελθόν. Αν το δοκιμάσετε, θα δείτε ότι είναι σαν να τρώτε μία μπουκιά κουλουράκι και μετά να πίνετε μία τζούρα μπύρας".

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...