Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φθηνά ηλεκτρονικά είδη


Με μία απόφαση σταθμό, επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου αποφάσισε ότι αντιβαίνει σε κάθε κανόνα ο δασμός που επιβάλλει η Ε.Ε. σε εισαγόμενα ηλεκτρονικά προϊόντα όπως οι επίπεδες τηλεοράσεις. Αντιδρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, χειροκροτούν οι καταναλωτές.
Ένα βήμα παραπάνω για την εξομάλυνση των τιμών των ηλεκτρονικών προϊόντων που μπαίνουν στην Ευρώπη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν έκανε επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Οι χώρες είχαν προσφύγει εναντίον του αμφιλεγόμενου δασμού που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα ηλεκτρονικά προϊόντα τους με αποτέλεσμα να αγοράζονται πιο ακριβά από τους Ευρωπαίους καταναλωτές

Η απόφαση ανακουφίζει τους ευρωπαίους καταναλωτές που χαμογελούν με την ευνοϊκή αυτή υπόθεση καθώς εάν εφαρμοστεί, από τούδε και στο εξής δεν θα πληρώνουν δασμούς στο τελικό προϊόν

Έτσι η επιτροπή ζήτησε από τις Βρυξέλλες να εναρμονίσει την εμπορική νομοθεσία της με τους διεθνείς κανονισμούς.

Σύμφωνα με την απόφασή της οι δασμοί που επιβάλλει η ΕΕ στις τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, στους εκτυπωτές-πολυμηχανήματα και στους αποκωδικοποιητές-μετατροπείς τηλεοπτικού σήματος παραβιάζει τη Συμφωνία για το Εμπόριο Προϊόντων της Τεχνολογίας Πληροφοριών (ΙΤΑ) του WTO.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκρινε την απόφαση προτού ακόμη δημοσιοποιηθεί, επαναλαμβάνοντας την άποψή της ότι είναι προτιμότερο να γίνουν διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της συγκεκριμένης Συμφωνίας παρά να υπάρχουν αντιδικίες για ορισμένα από τα άρθρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...