Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

GreenGT


Εδώ και χρόνια η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και μικροί, ανεξάρτητοι κατασκευαστές, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αυτοκίνησης. Ποιες είναι αυτές; Τα φιλικότερα προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Το ελβετικό GreenGT έρχεται για να δείξει πως μπορεί να είναι ένα μελλοντικό αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Το GreenGT αποτελεί ένα από τα νεότερα και επαναστατικότερα –σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος- δημιουργήματα της ελβετικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει λοιπόν δύο αγωνιστικά μοντέλα από την εταιρία, τα οποία ευελπιστεί πως θα πάρουν και την άδεια της FIA προκειμένου να μπορούν να πάρουν μέρος σε αγώνες αντοχής.
Πίσω από τον σχεδιασμό του GreenGT βρίσκεται ο Γάλλος σχεδιαστής Thomas Clavet ο οποίος έχει σπουδάσει στην σχολή ντιζάιν του πανεπιστημίου ISD Valencienne. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο αποτελείται από πλαίσιο από ανθρακονήματα και φάιμπεργκλας.

Θεωρητικά το αυτοκίνητο μπορεί να δεχτεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με απόδοση 100 KW ο καθένας. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης κατασκευασμένο από την εταιρία ενώ το αυτοκίνητο κινείται επάνω σε αγωνιστικού τύπου ζάντες της ΟΖ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ιπποδύναμη του αγωνιστικού αυτοκινήτου θα μπορεί να κυμαίνεται από 350 έως 450 ίππους. Που σημαίνει πως θα αναπτύσσει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα φθάνει τα 275 χλμ. ώρα.

Η δύναμη για τους ηλεκτροκινητήρες προέρχεται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες με την σειρά τους φορτίζονται μέσω ηλιακών πάνελς με τα οποία είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο. Η φίρμα στοχεύει να έχει δύο τέτοια αυτοκίνητα το 2011 στον αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν. Παράλληλα σχεδιάζει να παράγει άλλα 22 κομμάτια την επόμενη τριετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...