Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Συνθήκες Αφρικής


Στο κόκκινο και σήμερα η θερμοκρασία, η οποία κατά τόπους άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα στις πόλεις. Χαμηλότερη 3 με 4 βαθμούς στα νησιά. Η ζέστη θα επιμείνει και την ερχόμενη εβδομάδα, με αποκορύφωμα την Τετάρτη.
Συνεχίστηκε η ζέστη και σήμερα αν και υπήρξε μικρή κάμψη της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η άνοδος της θερμοκρασίας, ύψους 2 βαθμών Κελσίου, θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα, ενώ η υγρασία θα κάνει την ατμόσφαιρα στις πόλεις αποπνικτική.

Στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά τους 37 βαθμούς. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 μποφόρ αντίστοιχα. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Ευβοίας, Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Αναλυτική πρόβλεψη του Καιρού

Για σήμερα Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με μικρή κάμψη της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αττική: Αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: στην ηπειρωτική χώρα θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς. Στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...